Pagina's

maandag 19 augustus 2013

Franse vondsten

Hier dan een berichtje over de vondsten in Frankrijk. Het was elke keer opletten om niet teveel te kopen. Als je nl. met 6 personen en bagage in een auto zit, is het al best vol....


Allereerst kocht ik bij de Bric en Brac van de plaatselijke kerk dit mooi geborduurde tafelkleed met 6 bijpassende servetten. Het vaasje met de bloemetjes kon ik ook niet laten staan. De Bric en Brac wordt gehouden na de kerkdienst. Tijdens de kerkdienst wordt alles opgebouwd en uitgestald door een aantal gemeenteleden, waardoor het aantal mensen in de kerk ongeveer gehalveerd is. Het is nl. een hele kleine gemeente en soms zijn de Nederlandse toeristen bijna in de meerderheid.

 
De volgende buit vonden we bij een plaatselijke winkel c.q. stortplaats van allerlei bouwmateriaal e.d. Buiten het terrein staat allerlei ijzer uitgestald van prachtige (maar wel verroeste) spijlen bedden tot heel veel troep. Op het terrein zelf stond de loods helemaal volgebouwd met kasten, stoelen, schilderijen. Noem maar op! Om iets te vinden moest je echt overal achter kijken en wat dingen verschuiven. Maar dan vind je wel wat! Het leuke was, dat alle gezinsleden mee gingen zoeken (meestal zijn ze het snel zat, maar nu dus niet). We vonden o.a. oude michelin kaarten, oude ansichtkaarten, glazen fles/flesje, van die mooi gedraaide houten gordijnknoppen en een mooie leest. Jongste dochter kreeg van de eigenaar een oude Bijbel cadeau.
 
 
Is deze niet mooi? Dit geborduurde schilderij kocht oudste dochter voor haar kamer bij een Emmaüs winkel. Ook een ervaring om hier rond te kijken. Ik vond er zelf de volgende spullen:
 
 
 
Oude krant, glazen potten met deksel, oude knoopjes, nog meer glazen flessen, gordijnringen. Nou ja, kijk zelf nog maar een keer goed op deze foto:
 
 
Ook bij deze winkel kreeg jongste dochter weer iets: een leuke oude pop. Ik weet niet hoe ze het doet, maar het gebeurt gewoon! Voor alles bij elkaar heb ik zo'n 20 euro uitgegeven. De auto bood opeens ongekende mogelijkheden en op allerlei plekjes weggestopt kon alles mee naar huis! 
 
En weer zijn er volgers bijgekomen, ben ik erg blij mee. Weet je welkom op mijn blog!
 

8 opmerkingen:

 1. Prachtige Franse vondsten!
  Decoratief zal je er veel mee kunnen.
  Nog een fijne week, liefs Valerie ♥

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow, wat heb je toch super mooie vondsten meegenomen.
  Blijkbaar heeft jou dochter aantrekkingskracht op die franse mannen dat ze dingen toegestopt kreeg :).

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha ja leuk dat er ineens toch plaats in de auto is voor de aankopen haha, goed ingekocht zeg vooral het tafellaken vind ik prachtig !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Prachtig .... kan er niets anders van maken hihihi

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Het is uiteindelijk dus een soort 'snoep'reisje geworden door de mooie vondsten voor iedereen. super hoor. zeker voor je jongste als ze zo lekker verwend wordt. hihi, lief hoor.
  Lieve bloggroetjes Pétra.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Je hebt leuk geshopt. En die ballerina, die is helemaal mooi.

  BeantwoordenVerwijderen