Pagina's

maandag 6 mei 2013

sfeer in de tuin

Op een slechte dag brak er een eetkamerstoel... De stoel heeft een tijdje in een hoekje van de tuin gelegen. Toen we op het punt stonden de stoel weg te doen, kwam oudste dochter op het idee om de zitting als een soort tafeltje te gebruiken. De zitting is tegen de schutting aangezet en inderdaad: het is een gezellig hoekje in de tuin geworden.De rugleuning is ook weer hergebruikt en een leuk plekje om een krans aan op te hangen.

 
Het blikje in de krans is ooit gebruikt als voorbeeld voor het verjaardagsfeestje van jongste zoon. Deze plaatjes van de conservenblikjes zie je al wat langer, maar zo leuk om dit ook zelf toe te passen. Het blikje is inmiddels al behoorlijk verroest en ook zo nog mooi om te zien. Ik heb in het blikje een glazen vaasje gezet met bloemen uit de tuin. Vanaf nu zijn die elke dag wel weer vers te plukken.
 
 
 Wil je dit zelf doen? Plaats het blikje met water gevuld in de vriezer, dit voorkomt dat het blikje indeukt als je er gaatjes in gaat slaan. Is het water volledig bevroren, sla dan met een spijker gaatjes in het blikje: willekeurig of in een patroon. Vergeet geen gaatjes te maken om het ijzerdraadje te bevestigen voor het ophangen van het blikje. Verwijder het ijsblok uit het blikje (even onder de kraan houden en het valt er zo uit). Maak een ophanglus van ijzerdraad en haal de uiteinden aan de zijkant door de gaatjes in het blikje, draai het ijzerdraad om elkaar heen en knip het uitstekend stukje kort af.
 
 
Dit is nog een foto van een 'jonger' blikje. Doe er een waxinekaarsje in en je hebt een leuk sfeerlicht voor heel weinig geld. Let altijd even goed op voor de scherpe rand bovenaan het blikje.
 

2 opmerkingen:

 1. Wat is dit een superleuk idee zeg Hennie!
  Dit ga ik zeker eens proberen.
  Leuk dat je ook bij Pipoos bent geweest, zo te zien heb je het ook leuk gehad.
  Ben gelijk even volger geworden hoor want je maakt zulke leuke dingen, er komen vast nog meer volgers bij!

  Groetjes

  Vera

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ho Vera,
   Dank je wel dat je volger geworden bent. Ik vond het idd. erg leuk bij Pipoos. Ook om alles even 'real' te zien. Veel plezier bij het maken van het conserven sfeerlicht.

   gr. Hennie

   Verwijderen